Toevoegingen die voor natuurlijk doorgaan

Toevoegingen die voor natuurlijk doorgaan

De meeste consumenten lijken aan te nemen dat de toevoegingen aan hun supplementen veilig en werkzaam zijn, omdat dat is aangetoond door onpartijdige testbureaus en op het etiket wordt vermeld. Dit is een gevaarlijke aanname. Chemische toevoegingen zijn niet gegarandeerd minder toxisch dan andere synthetisch vervaardigde chemische verbindingen. Wanneer er synthetische nutriënten of toevoegingen worden gebruikt, dienen we te erkennen dat die onnatuurlijk en lichaamsvreemd zijn, en onvoorspelbare risico’s voor onze gezondheid met zich meebrengen. 

Bindmiddelen zijn toevoegingen die gebruikt worden bij de fabricage van tabletten en capsules. Ze houden de ingrediënten van een tablet bijeen tijdens de mechanische fabricage. Tot deze algemene categorie van toevoegingen kunnen ook natuurlijke, kunstmatige en synthetische kleurstoffen behoren, evenals coatings en smaakstoffen. Deze kunnen ongevaarlijk zijn, maar ook giftig, afhankelijk van de vraag of ze natuurlijk of synthetisch zijn en of de persoon die ze inneemt er gevoelig voor is. 

De meeste voedingssupplementen worden verkocht in de vorm van tabletten of capsules, maar er zijn ook vloeibare supplementen. Supplementen kunnen de vorm hebben van harde of zachte gelatinecapsules, vegacaps of gecoate of ongecoate tabletten. De poedervormige vitamine of nutriënt wordt door de fabrikant machinaal in de capsule gestopt. Het verpulverde materiaal moet daarbij op de juiste manier in de capsule stromen en de capsule 

moet helemaal gevuld worden. Om dit te bereiken, worden natuurlijke bindmiddelen gebruikt zoals cellulose of rijstpoeder. 

Als het om capsules gaat, geven de meeste mensen de voorkeur aan vegacaps, die gemaakt zijn van plantaardige gelatine afkomstig van zeewier, in plaats van dierlijke gelatine. Dierlijke gelatine wordt gemaakt uit talg, dierlijk bot, beenmerg of delen van dierlijk weefsel, waaronder ook zieke organen en tumoren. Een beangstigend aspect van het gebruik van ieder dierlijk product is de mogelijke aanwezigheid van sporen vergif of hormonen, of van dierlijke ziektekiemen als van de gekkekoeienziekte. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *